Thermo Scientific Phenom Pharos

De Thermo Scientific Phenom Pharos is de enige desktop SEM uitgerust met een FEG (field emission gun)-bron. Het resultaat zijn haarscherpe en heldere SEM-beelden, met vergrotingen tot 1 000 000X.

Hierdoor wordt FEG-SEM technologie beschikbaar voor ieder lab. Net zoals bij de andere Phenom desktop toestellen kunnen met een minimum aan gebruiker-interventie hoge-resolutie SEM beelden gemaakt worden. De combinatie van backscatter detector (BSD) en de bijhorende hard- en software zorgen voor een niet eerder geziene signaal/ruis verhouding op een grote variëteit van monsters. Voor topografische karakterisatie kan gebruikt gemaakt worden van de optionele secondary electron detector (SE).

De Thermo Scientific Phenom Pharos kan geupgraded worden met het ProSuite applicatie platform. ProSuite biedt een range van software applicaties voor automatische data collectie en beeldverwerking, waaronder FiberMetric (automatiche metingen en classificatie van vezels en filters), 3D ruwheidsmeting, automatische beeldmapping en ParticleMetric voor automatische meting en classificatie van de vorm en grootte van deeltjes.

Speciale monsterhouders voor het eenvoudig laden van elk type monster van lange rechte objecten tot vochtige biomaterialen.

Voor uitvoeren van element-analyse kan de Phenom Pharos uitgerust worden met een EDS-element analyse module.

  • Veelzijdige desktop FEG-SEM met een grote range aan modulaire software en hardware opties
  • Vergrotingsrange 20 x tot 1 000 000 x
  • Resolutie < 3 nm